Proč jít s fotografkou na procházku městem?

 

Možná uvažujete nad tím, že se necháte s rodinou vyfotit na pozadí krásné přírody, zelených kopců a rozkvetlých luk. A já se budu s vámi tak ráda brodit vysokou trávou a lézt po špičatých skalách s foťákem na krku a fotit vaše divoké děti, jejich záchvaty smíchu a vaše láskyplná objetí.

Ale stejně ráda budu podobné okamžiky fotit ve městě. Proč? Město je totiž nesmírně kreativní prostředí. Předvídatelné i nepředvídatelné zároveň, barevné i minimalistické, zelené i šedivé a tmavé i světlé. Krásné fotky vyfotíme, i když nám slunce svítí vysoko nad hlavou nebo zapadá mezi střechy budov,  i když zajde za mraky nebo dokonce začne pršet. I v létě, kdy se vše zelená i v zimě, kdy samotná příroda fotogenická tolik není. Krásné fotky vzniknou v průchodech, v podloubích, v parcích, na dětském hřišti, u fasád a nejrůznějších zdí, pod lampou a před vraty i mezi okny. A na místech, kde byste to prostě vůbec nečekali.

Můžete se zastavit na zmrzlinu nebo na kafe.

Sednout si na oblíbenou lavičku.

Pozorovat racky nad Vltavou.

A když půjdeme na místa, kam rádi chodíte na procházku nebo dokonce bydlíte, budete mít originální památku, která vám za několik let připomene jeden střípek vašeho života.

Můžete se podívat, jak vypadá focení v uličkách staré Prahy s rodinou, kde o dobrou náladu není nouze.

 
Hana Bradkova