Neposlouchají vaše děti při focení? Nebojte, nejste v tom sami

 

Poslední dobou se mi několikrát stalo, že se mi lidé omlouvali za chování svých dětí. Prý ví moc dobře, že je to s nimi náročnější, že jejich děti všude běhají, často neposlouchají, předvádí se a brečí. Rodiče se pak trochu stydí za ně a za sebe a jsou přesvědčeni, že v jiných rodinách je to při focení přesně opačné. Že děti hezky poslouchají. Že se na povel pomazlí. Jen se smějí, objímají sourozence a pusinkují maminku a tatínka. 

Rodiče jsou pak ve stresu, na focení se bojí jít a v duchu si říkají, co si ta paní fotografka o nich asi musí myslet.

Jsem ráda, že vám moje fotky dávají pocit, že ostatní  focení jsou nějaká idylická setkání vyklidněných rodin. Nejsou. Jsou přesně taková, jako všechny ostatní. S divokými dětmi, které se rády smějí na plné kolo, pláčou se slzami jak hrachy, stydí se tak, že by se celé focení schovávaly do máminy sukni a nebo dělají přesně opačné věci, než bychom rádi.

Nemusíte  své děti omlouvat. A už vůbec se za ně nemusíte  stydět.

A pokud tohle všechno je důvod, proč jste si dosud nikdy rodinné focení nerezervovali, zkuste to změnit. Focení rodin je hodinová divočina za každých okolností, ale když to tak budete brát, věřím, že si čas spolu užijete a krásných fotek budete mít habaděj.

 
Hana Bradkova