Co si obléct na rodinné focení venku?

 

Tenhle článek je určen maminkám, které trochu tápou nad tím, jak obléknout všechny členy domácnosti na rodinné focení. Pravdou je, že oblečení hraje velice důležitou roli v tom, jak výsledná fotka bude vypadat. Na druhou stranu, lifestylové focení je o přirozenosti. O tom, abyste se cítili dobře a sami sebou. Není proto nutné si brát něco, v čem se necítíte dobře jen proto, že to vypadá pěkně na fotografiích.

Co si obléknout na rodinné focení

Vím, že maminky často přemýšlí hlavně nad tím, jak obléknou svoje děti, a samy na sebe trochu zapomínají. Prosím, nedělejte to. Realita je taková, že diváky většinou na fotkách zaujme nejdříve žena a potom všichni ostatní. Proto doporučuji, ať maminka sladí rodinu podle sebe. Ať si vybere na focení šaty či sukně, ideálně delší a nepříliš upnuté, které podtrhnou dynamiku portrétů a ženám většinou lichotí. Spousta z nás si takové šaty šetří na “lepší příležitost” a právě to rodinné focení je. Co může být lepší příležitost, než že je celá rodina spolu, může si užívat jeden druhého a nemyslet na běžné starosti. I když se jdeme projít do lesa, na pole nebo do skal, nebojte se obléct tak, aby vám to opravdu slušelo. Pokud sukně ani šaty nenosíte a cítíte se lépe v kalhotách, ničemu to nevadí. Naopak, oblékněte se tak, abyste byla co nejvíc sama sebou.

Co si obléknout na rodinné focení

Když budete následně kombinovat oblečení pro zbytek rodiny, doporučuji vyvarovat se křiklavých barev či nápisů. Určitě stojí za to, aby celá rodina byla sladěna do stejného stylu či barevné palety. Není nutné, aby všichni byli oblečeni v jedné barvě, ale aby se k sobě oblečení hodilo. Je hezké vybrat dvě hlavní barvy a pak neutrální tóny, které šatník doplní. Záleží také, v jakou roční dobu se focení odehrává. K jarní a letní přírodě se hodí pastelové barvy, naopak k podzimu zase teplé barvy. Pokud ale máte rádi svůj styl, který je například plný barev, určitě se do něj oblékněte, ať jste na fotografii sami sebou. Nebojte se ani doplňků - klobouků, šál a zajímavých šperků. Pouze kšiltovky pro muže nedoporučuji, není jim pak vidět do obličeje.

Co si obléknout na rodinné focení

A co když máte starší děti, které si do oblékání nenechají příliš mluvit? Respektujte to. Nenuťte je za každou cenu nosit něco, co nemají rádi. Je lepší mít na focení spokojené děti, i když s vámi nebudou tolik ladit. A to samé platí, když budete ladit oblečení partnera. Pokud nevíte, zvolte neutrálnější barvy v přírodních tónech, tím určitě nic nezkazíte.

Uvažujete nad lifestylovým focením venku? Podívejte se na několik reportáží, ať máte představu, co vás čeká.

Co si obléknout na rodinné focení

Focení na jaře sluší jemné tóny a pastelové barvy

Na podzim zvolte nejlépe teplé a zemité barvy

Co si obléknout na rodinné focení
 
Hana BradkovaComment